Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Вредни ли са за здравето енергоспестяващите крушки?

Днес енергоспестяващи крушки има във всеки дом

енерго Лампите с нажежаема жичка отдавна не се произвеждат. Вредата от енергоспестяващите крушки е значително по-висока от тази на конвенционалните лампи. Причината за това е внезапната популярност на енергоспестяващите крушки, които се рекламират като икономични, и може би са такива, но тази икономия е придружена от значителни вреди, които доставчиците и разработчиците са премълчали или силно са подценили.

При ниски температури се наблюдава спад на светлинния поток (приблизително два пъти на -10 ° С). Някои от тези крушки при ниски температури не светят. При повишена температура намалява интензивността на излъчване на светлина.

Когато напрежението спадне, крушката може да изгори. При ниско напрежение (повече от 10%) енергоспестяващата крушка може да не светне. При по-високо напрежение има импулсни провали.

Линеарният спектър води до изкривяване на цветовете, както и до повишена умора на очите.

Поради високото ниво на UV-лъчение е по-добре тези крушки да бъдат далеч от човека. те трябва да са разположени не по-близо от 30 сантиметра. Особено вредни енергоспестяващите крушки могат да бъдат за хора с изключително чувствителна кожа (особено бебетата).

При неправилна употреба на енергоспестяващите крушки могат да се появяват:

  • Обрив
  • Екзема
  • Псориазис
  • Подуване на кожата

Чувствителните хора не трябва да използват енергоспестяващи крушки с мощност над 22 вата.

Вграден електронен баласт на лампата създава електромагнитно излъчване – електросмог. Някои източници препоръчват спазване на минимално разстояние от 50 см между лампата и главата. Затова е желателно тези лампи да не се използват в детски стаи.

Постоянното излагане в близост до енергоспестяващи крушки води до намаляване на имунитета и може да се катализира проблем с централната нервна и сърдечно-съдова система.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *