ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Подсладителят захарин предпазва от рак?

До скоро определяха подсладителя захарин като опасен за здравето, но последните медицински изследвания сочат, че той не е вреден, дори предпазва от рак

Преди доста години у нас се заговори, че бялата захар убива бавно човешкия организъм и трябваше да бъде заместена от захарин.

После казаха, че полезният захарин се е превърнал във вреден и трябваше да го заместим със Стевия и  небет шекер.

Сега отново реабилитират захарина и казват, че предпазва от рак, писаха в medicalnewstoday.com.

zaharin
Учени откриха, че захаринът убива рака

Учени от университета във Флорида провели изследване, от което станало ясно, че някои от съставките на захарина убиват клетките на рак.

Тези съставки могат да се използват в нови лекарства в борбата с коварното заболяване.

Учените направили клинични изследвания как точно захаринът може да влезе в контакт с протеин, наречен  въглеродна анхидраза IX, писаха и във vesti.bg.

Този протеин се образува при някои от най-често разпространените видове рак като рак на гърдата, на белия дроб, на черния дроб, на бъбреците, на мозъка и на панкреаса.

Именно захаринът се свързва с този протеин и после го унищожава.

По този повод проф. Робърт Маккена продължава  да се изумява защо чак сега учените обръщат внимание на полезното действие на захарина.

Простите молекули, от които е изграден захаринът, могат да убиват клетките на рака. Това наистина е уникално откритие, което ще има голяма полза за страдащите от рак.

А докато учените в чужбина разработват различни нови медикаменти на основата на захарин, болните от рак в България могат да потърсят безкръвно лечение с ултразвук в Плевен.

Повече научете ТУК.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *