Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ТОП 5 здравословни причини да консумираме маслини ежедневно

На пазара предлагат поне 10 вида маслини. Всеки потребител има възможност да открие неговия любим сорт и да го консумира с удоволствие, защото маслините са полезни за здравето

Полезна е консумацията на маслини, но също така е полезна консумацията на пастет от маслини и зехтин.

На пазара предлагат зехтин, който е на прекалено ниска цена, но когато зачетете етикета, става ясно, че това е олио (80%) обогатено със зехтин.

Не купувайте от него. По-добре за вашето здраве е да купите истински зехтин, за да сте сигурни, че ще бъдете наистина здрави.

maslini
Яжте редовно маслини, защото са полезни

1. Маслините са полезни за стомаха

Ако имате проблеми със стомаха, ако сте болни от грип и не ви се яде нищо, на помощ идват полезните маслини. Това важи и ако сте повръщали.

Яжте маслини с препечен хляб и скоро ще се почувствате много по-добре.

Стари хора казват, че гълтат по 1-2 костилки от маслини дневно. Костилките се разтварят от стомашния сок, а техните полезни вещества се усвояват от организма.

2. За здраво сърце и кръвоносна система яжте маслини

Направени са изследвания във връзка със сърдечно-съдовите заболявания.

Оказало се, че населението от  южните средиземноморски страни имат по-нисък процент болести на сърцето за разлика от страните в Средна и в Северна Европа. Причината е в редовната консумация на зехтин. Това са Гърция, Италия, Испания, Португалия.

3. За силна имунна система

Редовната консумация на маслини подсилва имунната система и така човек много по-трудно боледува от грип и други вирусни инфекции.

4. Подходящо средство при диети и прочистване на организма

При консумация на маслини не се трупат излишни килограми.

Маслините засищат, но в организма не се натрупват подкожни мазнини, затова са полезни когато постите, спазвате диети или правите прочистване на организма.

5. Маслините предпазват от рак

Според последните изследвания на британски учени, редовната консумация на маслини и зехтин предпазват организма от образуването на тумори, защото са антиоксиданти и действат противовъзпалително.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *