Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Древни техники за лечение на модерни болести

По ирония на съдбата, когато става въпрос за лечение на модерни болести – тези на съвременния живот, хилядолетни лечебни методи могат да бъдат някои от най-добрите средства за защита.

Drevni tehniki
древни техники за лечение

Това са пет древни техники за лечение, които просто си струва да опитате.

Тай Чи (Tai Chi)

Подобно на йога, тези успокояващи упражнения имат много ползи за здравето. Тай Чи първоначално е бил разработен като вид китайско бойно изкуство и медитация, с акцент върху вниманието, дишането и осъзнати движения. Изследванията са установили, че когато се използва Тай Чи може да помогне за подобряване на качеството на живот на пациентите с рак на гърдата, поддържане на костната плътност, намаляване на болката при пациенти с тежък остеоартрит в коляното, насърчаване на здравето на сърцето, намаляване на хипертония и други.

Акупунктура

Акупунктурата може да изглежда непривлекателна, защото включва боцкане с много малки игли в кожата, но изследванията показват, че древната китайска медицинска практика наистина работи. Тя може да бъде полезна при лечение на главоболие, хипертония, депресия, болка в гърба, гадене, ревматоиден артрит и други условия.

Рейки

Според практикуващите древното японско изкуство Рейки, силата на докосване е в състояние да лекува най-различни физически заболявания и облекчаване на стреса. В сесия Рейки, практикуващият поставя ръцете си върху различни части на тялото на пациента, с цел насочване и стимулиране на потока на „жизнената сила на енергията.“ Рейки лекува целия човек, включително тялото, емоциите, ума и духа, като създава много положителни ефекти, които включват релаксация и чувство на мир, сигурност и благоденствие. Рейки може да бъде от полза за намаляване на тревожността, стреса и болката, подобряване на симптомите на умора и депресия, както и повишаване на благосъстоянието.

Аюрведа

Това е повече от  пет хиляди годишна индийска Аюрведа лекарите вярват, че всеки човек има някаква вата , питта и кафа в тях, но че една или две обикновено са доминиращи, поради което те предписват лечение, което да балансира дошите. Аюрведическата медицина трябва да се използва под надзора на квалифициран лекар, защото може да стане вредна, особено ако се използва неправилно.

Рефлексология

Чрез прилагане на натиск към специфични части на ръцете, краката и ушите, рефлексологията служи за подобряване на здравето, като се използва система, която свързва тези точки на натиск с различни органи и системи в тялото. Рефлексология може да бъде полезна за намаляване на болката, тревожността и депресията, както и за насърчаване на релаксацията и освобождаване от стреса.

 

 

Как фън шуй ни помага да живеем в хармония и здраве?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *