ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Опасни ли са възлите, които се появяват в гърдите преди менструация?

Въпрос: Опасни ли са болезнените възли, които се появяват в гърдите ми преди менструация?

Отговор: Възлите, които се появяват в гърдите, преди менструация, не са опасни. Те са признак, че има изобилие на естрогени в организма и недостиг на прогестерон.

Ако болката е непоносима, ще ви помогне гел, съдържащ прогестерон, който се нанася върху гърдите в рамките на три месеца.

Бучката в гърдите е тревожна, когато е: нова, не изчезва, твърда, неподвижна, с неравни контури и промяна на кожата. Но bolki v garditeне е задължително непременно да се касае за рак. Ако обаче откриете съмнително образувание, задължително се консултирайте със специалист.

Въпрос: Нормално ли е менструацията ми да е болезнена?

Отговор: Болките, които се появяват преди и по време на менструация, са колкото банални, толкова и мъчителни. Решението варира в зависимост от тяхната интензивност. Често взимането на аналгетик (парацетамол, ибупрофен) и на антиспазмолитик помага. Ако това не подейства, предписването на антипростагландин или на орален кантрацептив може да постави край на тези болки. Ако болката е по-силна в края на менструацията или продължава по-дълго от обичайното, трябва задължително да се посети гинеколог, защото може да е симптом на заболяване като ендометриоза.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *