ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Причини за възникване на ректален пролапс

Ректален пролапс е доста неприятно заболяване

ректален пролапс Много често това заболяване е пряко свързано със слабостта на аналния сфинктер, което може да доведе изпускане на фекална слуз. Това заболяване може да се появи както при жените, така и мъжете и при децата, но по-рядко. По-често се наблюдава при жените, особено при онези, които са раждали.

Съществуват някои фактори, които допринасят за формирането на това неприятно явление. Тези фактори могат да включват някои навици – това може да бъде силен напън при изхождане, може да бъде и отрицателен резултат на късно и трудно раждане.

В редки случаи ректален пролапс може да бъде следствие на генетично предразположение. То може да бъде и част от процеса на стареене, когато по-голямата част от пациентите са с разтегнати сухожилия, които са отговорни за поддържането на ректума в таза. Също така е възможно да се е появило и след спад на аналния сфинктер. Ректален пролапс може да бъде свързан и с образуването на органна дисфункция, разположен в малкото тазово дъно, като това може да доведе и до инконтиненция на урина.

Да провокира ректален пролапс могат и някои неврологични проблеми, които са пряко свързани с нараняване или някои заболявания на гръбначния мозък. Но по-често просто няма някаква конкретна причина, която да доведе до пролапс на ректума, тъй като това явление често се развива в резултат на комбинация от определени фактори.

Днес има доста различни методи за корекция на ректален пролапс, които трябва да бъдат избрани от лекуващия лекар.

Също така е възможно да се извърши хирургическа корекция. Операцията може да бъде извършена през коремната стена или перинеума, в някои случаи и чрез лапароскопия. В зависимост от възрастта на пациента, заболяването, физическото състояние, резултатите от изследването, както и степента на ректален пролапс се подбира отделно решение за хирургически подход и техниката на операцията.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *