Билколечение за екзема

Вземат се зърната на царевицата. Смачканите на половинки зърна се слагат в чист съд и с помощта на нагрят метален предмет се донадробяват. Получава се тъмнокафява смолеста течност. Тя служи за мазане на поразените кожни участъци при екземи и кожни обриви.

Вземат се плодовете на хвойна. В нашата народна медицина за вътрешно приемане при лечение на хронични кожни болести се приготвя следния цяр: 2 чаени лъжички смачкани плодове от хвойна се заливат с 2 чаени чаши кипяща вода. Когато запарката изстине, се прецежда и се вари със захар на водна баня, докато придобие гъстотата на сироп. Приема се по една чаена лъжичка 3 пъти дневно след консултация с лекар.

Вземат се стръковете и листата на трицветна теменуга. На една чаена чаша вряща вода се слага една супена лъжица надробена билка. Ври на тих огън на водна баня 15 минути и се охлажда до стайна температура в течение на 45 минути. Прецежда се, като билката се изстисква добре. Пие се по една трета чаена чаша 3 пъти дневно след хранене. При екземи и псориазис се използва външно за компреси и измиване.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *