ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Отслабва ли се при диета с доматен сок?

Китайски учени изследваха влиянието на доматения сок върху килограмите и контрола върху теглото. Резултатите са впечатляващи!

При експерименти с доматен сок всички доброволци, включени в програмата, намалили теглото си, информират от medikforum.ru. Това се случило дори без да бъдат полагани някакви специални усилия или да се изпълнява програма за физически натоварвания. За да проверят

dom

отслабващия ефект на доматения сок, учени от Китайския медицински университет изследвали храненето на 25 здрави жени на възраст от 20 до 30 години. Те трябвало да запазят обичайния си ритъм на живот и хранене, единствено да прибавят към менюто си половин литър пресен сок от домати.

Експериментът продължил осем седмици. За това време всички участнички намалили обема на талиите си с по 2-3 сантиметра. Оказало се при изследванията, че има и вътрешни промени: средно с по 10% се редуцирали стойностите на лошия им холестерин. Съобщенията на китайските изследователи обаче не се посрещат еднозначно в научните среди по света. Майк Лин – експерт от университета в Глазгоу например смята, че липсата на контролна група доброволци в това изследване прави резултатите от експеримента недостоверни.

За ползата от доматите наистина е писано неведнъж и има много изследвания с доказателства за здравословните им ефекти върху човешкия организъм. Те са богати на ликопин, антиоксиданти и съединения с противовъзпалителен ефект. В състояние са да намалят риска от депресия, сърдечно-съдови заболявания и имат антиканцерогенен ефект. Възможно е да са полезни и при програми за редукция на теглото – струва си това да бъде проверено чрез изследване, организирано по общоприетите правила.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *