ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Две рецепти за билков чай против настинка

Чай маточина

Той се прави от маточина, семена копър, мед и лимон.

лечебен чайМаточината и семената от копър съдействат за изчистването на горните дихателни пътища. Освен това маточината се използва за подобряване на съня и по-бързо заспиване. Копърът облекчава болки в ухото, а медът и лимонът са доказани естествени лечебни средства при настинка и болно гърло.

Съставки

1/4 чаша пресни листа от маточина, смачкани или супена лъжица сушени

1/4 чаша семена от копър, смлени

1 литър вода

3 филийки лимон

2 чаени лъжички мед

Инструкции

Поставете билките и филийките лимон в чайник. Залейте с вода и оставете да заври. Оставете да изстине и след това прецедете. Добавете мед за подслаждане и пийте при настинка и болно гърло.

Успокояващ чай от ехинацея

Този билков чай ​​е отлична гореща напитка при настинки и можете да го пиете по всяко време на деня или нощта, защото действа успокоително.

Съставки

2 супени лъжици сушени корени или цветя ехинацея

1 супена лъжица къпинови листа, сушени

1 супена лъжица листа от черни боровинки, сушени

1 супена лъжица цветове от бъз, сушени

1 литър вода

Черната боровинка и бъзът са билки полезни за облекчаване на симптомите на хронична кашлица и дихателните задръствания. Бъзът също помага за намаляване на треската. Ехинацеята помага на имунната система при борбата й с болестта, като я прави по-ефикасна и бърза.

Инструкции

Сложете водата на котлона да заври, поставете билковите растения  в горещата вода и оставете да ври на тих огън в продължение на 15 минути. След това прецедете и затворете топлата напитка в термос, за да я запазите топла. Пийте по една чаша 3-4 пъти на ден, докато изпиете количеството за деня. На другия ден направете пак прясна напитка и така поне 5 дни, докато трае силата на болестта.

 

Направете си венец от билки и цветя – част 2

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *