Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Горещ чай и кафе спасяват от запек

Чаша горещ чай или кафе е в състояние да рестартира стомашно-чревния тракт и да ни спаси от запек.

coffee-teaНа всеки човек му се е случвало да се сблъска с такъв проблем, кога по-рядко – кога редовно, отбелязват от medikforum.ru. Най-често хората се спасяват от запек чрез слабителни – но както всеки знае, те имат странични ефекти и ограничено приложение във времето по ред причини.

Ето защо се правят различни експерименти и в момента експертите препоръчват за “раздвижване” горещите напитки. Гастроентерологът Фелис Шнол-Сусман от Cornell University в САЩ е на мнение, че кафето и чаят, дори и само горещата вода стимулират червата и облекчават симптомите на запека. Такива напитки затоплят “машината”, разширяват кръвоносните съдове и стимулират храносмилането. Д-р Шнол-Сусман има подкрепа в изказванията си от изследване, което потвърждава специфичното въздействие на топлите и горещи напитки.

Нищо изненадващо: впрочем, много от класиците на българската народна медицина препоръчват да започваме деня си с чаша топла вода на гладно. Топлата течност е съдоразширяващо средство; тя стимулира притока на кръв и чревната активност. Някои коментатори са на мнение, че ефектът се дължи на кофеина – но същият ефект се постига и с обикновената топла вода.

Най-доброто лечение на запек или констипация е именно този трик с горещата напитка в началото на деня. Второто условие за успех е физическата активност. Използвайте началото на деня, за да поскачате малко с въженце, или да изкачите няколко пъти стълбите до дома си. Има и други съвети по същата тема: в някои случаи при затруднения от споменатия вид помагат масажите.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *