Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Подправки и билки против рак – част 2

Билковите растения и подправки , които използваме в кухнята си, са с доказани лечебни свойства. Само трябва да се научим как да ги употребяваме.

Част 1

 

Чесън

2-GarlicЧесънът има високо съдържание на сяра и също е добър източник на аргинин, олигозахариди, флавоноиди и селен, всички от които могат да бъдат полезни за здравето. Активната съставка в чесъна, наречена алицин, дава неговия характерен мирис и се получава, когато скилидките му са нарязани, натрошени или смачкани.

Няколко проучвания показват, че повишен прием на чесън намалява риска от рак на стомаха, дебелото черво, хранопровода, панкреаса и гърдата. Изглежда, че той може да предпази от рак чрез множество механизми, включително чрез инхибиране на бактериални инфекции и образуването на канцерогенни вещества, насърчаване на възстановяването на ДНК и индуциране на клетъчната смърт. Чесънът подпомага детоксикацията, подкрепя имунната система и помага за намаляване на кръвното налягане.2-lajka

Лайка

Лайката може да помогне при проблеми със съня. Ако сънят е проблем за вас, опитайте да пиете силен чай от лайка, малко преди лягане.

Лайковата вода за уста се използва за превенция и лечение на рани в устата от химиотерапията и лъчетерапията.

Чаят от лайка може да помогне при храносмилателни проблеми, включително стомашни спазми. Лайката отпуска мускулите и особено гладката мускулатура на червата.

Люти чушки

2-liut piperКапсаицинът в лютите чушки може да облекчи болката. Когато се прилага локално върху кожата, той причинява освобождаването на химикал, наречен субстанция Р. При продължителна употреба, количеството на субстанция Р, произведено в тази област намалява болката.

Но това не означава, че трябва да триете чушки, където имате болка. С тях трябва да се борави много внимателно, тъй като те могат да причинят изгаряния, ако влязат в контакт с кожата.

Затова, ако имате болка и искате да използвате силата на лютите чушки, поискайте да ви предпишат крем с  капсаицин. Той показа доста добри резултати по отношение на лечението на невропатична болка (остра, шокираща болка, която следва пътя на нерв) след операция за рак.

Някои изследвания показват, че поглъщането на малки количества от люти чушки може да намали стомашното разстройство.

Куркума

 

Куркумата е билка, от семейството на джинджифила. Тя е една от съставките, които придават жълтия цвят на кърито и му придава отличителен вкус. Куркуминът е активната съставка в нея. Той има антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, с които потенциално защитава срещу развитието на рака. В процес на разработване са хранителни добавки от екстракт на куркумата.

 

9 предимства на чай от лайка за кожата и тялото

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *