Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Знаете ли какви са лечебните свойства и приложението на камфоровото масло?

Камфорово масло е продукт от преработката на почти всички части на камфоровото дърво

 

Камфорово дърво
Камфорово дърво

Ценната течност се произвежда от кората и корените на растението. Това означава, че камфоровото масло може да се използва за кожата и косата, при синини, отоци, тумори, ревматизъм и артрит. Кашлица, температура, възпаление на средното ухо и синузит – камфоровото масло ще помогне и при сезонните обостряния.

Камфоровото масло има антибактериални и противовъзпалителни свойства, дезинфекцира и намалява болката, може да се използва за много заболявания.

Камфоровото масло е кафяво и бяло. Това зависи от вида на филтъра и как е придобито. Бялото камфорово масло често е включено при производството на козметика и лекарства.

Камфорово масло се използва при възпаление на външно и средно ухо, особено при децата. Достатъчни са 3-4 затоплени капки камфорово масло.

С камфорово масло може да се избавите от досадния сърбеж на ухото, като намажете клечката, с която почиствате ухото с масло от камфор.

Младите майки, които кърмят, трябва всекидневно да промиват и да масажират гърдите си с масло от камфор. Така не само ще подобрят хигиената, но и ще се предпазят от запушване.

При болки в гърлото и подуване на горните дихателни пътища се втрива топло масло от камфор, предварително загрято на водна баня. Облекчение носи и вдишването на изпарения от камфорово масло.

Много полезни са и топлите компреси с камфорово масло. Могат да се прилагат както при болно гърло, така и при всякакви проблеми със ставите и мускулите, причинени от хипертермия.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *