Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ОТРИВИН 0.1 % спрей за нос / OTRIVIN 0.1% nasal spray

Съдържа ксилометазолинов хидрохлорид, натриев дихидрогенфосфат дихидрат, динатриев фосфат додекахидрат, динатриев едетат, бензалкониев хлорид, сорбитол, натриев хлорид, хидратираща съставка, вода

Предназначение

otrivin01ОТРИВИН е назален спрей за деца над 12 години и възрастни. Използва се в комплексна терапия при настинки, ангина, алергични ринити и синузит. Действието му освобождава запушен нос и облекчава дишането и симптоматиката, свързана с инфекциозното заболяване. Препоръчва се при възпаления на средното ухо за облекчаване отока на лигавиците в носоглътката и постигане на общ оздравителен резултат. Може да се прилага и профилактично при дразнене и пресъхване на лигавицата в носната кухина.

Как се приема

Опаковката ОТРИВИН спрей трябва да се използва само от един потребител, за да не се разпространява инфекцията. Препоръчва се едно впръскване във всяка ноздра не повече от три пъти дневно. Между две процедури трябва да има интервал от 8-10 часа. Пациентската листовка съдържа указания за правилното боравене със спрей-ампулата, които е добре да се спазват. ОТРИВИН се използва максимално 10 последователни дни според указанията на лекуващия и постигнатия ефект.

Възможни нежелани ефекти

Прилагането на ОТРИВИН спрей за нос може да причини алергична реакция, която се изразява в затруднено дишане, оток на лицето, гърлото и езика – затруднено преглъщане и говорене. Възможно е да се получи кожна реакция – сърбеж, обрив и оток на кожата на лицето. При подобни реакции спрете приложението на медикамента и потърсете лекарска помощ.
В някои случаи медикаментът причинява парене и дразнене в носната кухина,усещане за пресъхване, главоболие, гадене. Регистрирани са оплаквания от смущения в сърдечната дейност – ускорено сърцебиене, аритмия. Има информация за зрителни смущения. При чувствителни пациенти може да се появи разстройство на съня, както и неконтролирано треперене на крайниците.

Тези, както и други, неописани симптоми, които могат да се свържат с прилагането на медикамента, трябва да бъдат обсъдени с лекуващия без отлагане. Ако проявите се засилват, потърсете незабавно медицинска помощ.

Кога НЕ БИВА да се приема

ОТРИВИН спрей не бива да се прилага при алергия към активния компонент или към някоя от допълнителните съставки.

Медикаментът не е предназначен за деца на възраст под 12 години.

Лекарството трябва да се избягва от пациенти с наскоро опериран нос или с глаукома.

ОТРИВИН може да се прилага при някои потребителски групи само след преценка от лекар: става дума за хипертоници, пациенти с диабет, сърдечно-съдови заболявания и страдания на щитовидната жлеза.

Този спрей за нос не се препоръчва при бременност. Кърмачки могат да го използват само след лекарско разрешение.

Взаимодействие с други медикаменти

ОТРИВИН не бива да се прилага, ако пациентът приема специфични медикаменти за лечение на депресия.

_

Усреднена цена в аптеките – 7 лв

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *