Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Здрава и млада кожа с…картофи

Свикнали сме да възприемаме картофите като един от най-популярните и достъпни хранителни продукти. Но картофите са и нелошо козметично средство!

sok-ot-kartofiКак въздействат картофите върху кожата, описват от medikforum.ru. Британският дерматолог Ема Уеджуърт е убедена, че картофеният сок има потенциал да подмладява кожата. Картофениат сок съдържа много антиоксиданти, включително натурални полифеноли – наистина, има ги и в други растения. В случая е важно въздействието върху клетъчното здраве и намаляването на риска от възпаления. В картофите има много витамин В6, който подпомага преработката на аминокиселините – строителния материал за кожата. Особено богати на полезни съставки, витамини и минерали, са картофените обелки и именно те трябва да се използват при приготвянето на домашни подхранващи лосиони.

Оказва се също, че с помощта на картофен сок могат да се лекуват пъпки, обриви и да се въздейства за по-бързо за преодоляване на синините. Някои специалисти дори препоръчват обработеното със суров картофен сок лице да не се мие няколко часа, за да могат да проникнат компонентите в дълбочина. Препоръчват се също противовъзпалителни обтривания със смес от картофен и лимонов сок.

Още един трик, който може успешно да се изпълни с помощта на картофени обелки: поставете ги върху торбичките под очите и след 10-15 минути ги махнете и измийте мястото. Картофеният сок охлажда и стяга малките кръвоносни съдове около очите и съдейства за нормализиране на кожата.
При използването на картофен сок като козметично средство трябва да се внимава – той не бива да попада в очите, защото съдържа нишесте и това ще създаде проблеми. Картофите съдържат и фермента катехолаза, който има избелващо действие и обработените кожни участъци могат да променят цвета си.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *