ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Най-лечебните комбинации с мед – част 2

Част 1

Мед и канела

med i kanelaмагазин за мед или ежегодните изложби на пчеларите. Там наистина можете да закупите само натурален мед с най-различни вкусове. А един от любимите вкусове задължително включва мед с канела. Тази ароматна подправка допълва вкуса на меда и има невероятни ползи за здравето.

Инструкции

Вземете една чаша 100-процентов мед, 4 пръчици канела и щипка канела на прах. Поставете чашата на водна баня за 10 минути, като пак съблюдавате да не завира водата. Просто при затопляне съставките ще се смесят по-добре. Поставете в буркан с капак и нека престои 1 ден преди да ползвате.

Можете да ползвате например в чай, точно както и мед с лимон, или вземайте направо по 1 супена лъжица. Много е вкусно да си намажете с тази смес една пълнозърнеста препечена филийка. Канелата е пълна с антиоксиданти, притежава противогъбични свойства и помага за изчистване на храчките и сополите при настинка. Последни проучвания доказват, че канелата намалява нивата на лошия холестерол, което я прави много полезна за сърцето и кръвообращението.

Съхранение

Срокът на годност, ако се съхранява в стъклен буркан с плътно затварящ се капак, е 6 месеца. Някои хора казват, че практически няма срок на годност, но едва ли ще успеете да потвърдите това, тъй като ще изядете чашата още първата седмица. Не е необходимо да бъде в хладилник. Просто се съхранява на хладно място, далече от пряка слънчева светлина. Медът ще се захароса, което е доказателство, че е истински мед без примеси. Само медът, който е течен, има добавени примеси, за да не се захаросва, но това вече не е мед.

 

Тези рецепти за мазна кожа действат перфектно!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *