Билкови отвари при изморена кожа на лицето

Пригответе си билкова парна баня за лицето. Запарете 3 шепи лайка в 3 литра вода в продължение на половин час. Поставете тенджерата на стол, дръжте лицето си над нея и оставете етеричните масла от лайката ,които се издигат заедно с водната пара да въздействат върху узморената кожа на лицето ви.

Много добре действа едно вътрешно-външно лечение с цвят от арника, листа от бореч или росопас. Чайовете се приготвят по един и същи начин. Залейте една чаена лъжичка от билката с една чаена чаша вряща вода, оставете да кисне 5 минути и прецедете. Пийте по 2 чаени чаши дневно, а с другите 2 чаши измивйте лицето 2 пъти на ден.

За изморената кожа на лицето може да използвате чай от овес. Залейте една препълнена супена лъжица счукани овесени зърна с една чаша вряща вода и го оставете 15 минути. Пие се по 2 чаени чаши на ден. Сутрин и вечер лицето се измива с чая.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *