ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Хапче пази от преяждане при стрес

Наднорменото тегло често е резултат от преяждане, понякога – поради психогенни фактори. Преяждане от стрес!

55Тези дни в САЩ бе патентован медикамент, който помага да се преодолее това психогенно разстройство. Хапчето се нарича виванс (Vyvanse).

Това е първото специфично лекарство срещу психогенното преяждане у възрастни, поясняват от meddaily.ru. Препаратът е преминал през клинични изпитания с участието на 724 доброволци. На практика хапчето виванс представлява синтетичен продукт – лисдексамфетамин димесилат.

Въпросното съединение е успяло да намали честотата на нервните сривове, т.е. епизодите на психогенното преяждане. Като странични ефекти на хапчето се сочат сухота в устата, безсъние, усещане на безпокойство. Както е добре известно, силните емоционални преживявания и  психически натоварвания при пълно отсъствие на волята се „потушават“ от немалко хора чрез похапване на първите храни, които им попаднат пред очите. Много често това е фаст фууд, мазни или сладки продукти.
Всъщност виванс вече се използва в САЩ от 2007 година, но само като продукт при лечението на синдрома на дефицит на вниманието и хиперактивност.

Споменатият синдром и психогенното преяждане имат общи черти. Преяждането е характерно с това, че пациентът губи контрол по време на храненето. По същество това е тъпчене, лакомия, която се проявява по време на някакъв стрес. Известно е в същото време, че лицата със синдром на хиперактивност също проявяват особено силна реакция в условията на стрес.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *