ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ЕФИЗОЛ / EFISOL

Съдържа деквалиниев хлорид, аскорбинова киселина, глюкоза, захарин натрий, пектин, ванилин, захароза, какао, лактоза монохидрат, магнезиев стеарат

Предназначение

efisolТаблетките за смучене ЕФИЗОЛ действат противовъзпалително и болкоуспокояващо; потискат развитието на болестотворни микроорганизми. Ликвидират причинителите на инфекции от гъбичен характер. Подходящи са при възпалителни процеси в носоглътката, самостоятелно или в комбинация с други лекарствени продукти. Препоръчват се и профилактично заради антисептичните си свойства при различни интервенции в зоната на носоглътката. Прилагат се при афтозен стоматит, гингивит, фарингит, ларингит, тонзилит, при кандидоза.

Как се приема

Таблетките ЕФИЗОЛ не трябва да се дъвчат; смучат се до пълното им разтваряне през 2-3 часа в зависимост от състоянието.

Максималната доза за 24 часа е 8-10 таблетки. 30 минути след това не бива да се приема никаква храна и течности.

При дозирането и продължителността на приложение е добре да се следват лекарски препоръки. Приложението на ЕФИЗОЛ продължава 1-2 дни след отзвучаването на болестните симптоми, но това не бива да са повече от 7 дни общо.

Лечението на деца трябва да се извършва под контрола на възрастни, а тези под 4-годишна възраст не бива да се лекуват с таблетките заради опасност от задавяне.

Възможни нежелани ефекти

Продуктът ЕФИЗОЛ се приема добре и рядко дава негативни странични ефекти. Съобщавано е за единични случаи на гадене и позиви за повръщане.

Понякога  пациенти, лекувани с ЕФИЗОЛ, са се оплаквали от прекалена сухота в устата, парене и дискомфорт. Рядко се информира за алергични реакции.

При продължителен прием може да се засегне полезната микрофлора в устната кухина.

Кога НЕ БИВА да се приема

ЕФИЗОЛ не е подходящ за пациенти, които имат алергия към някоя от съставките. Съдържанието на лактоза прави продукта неприложим при потребители с лактозна непоносимост. Заради наличието на захари в композицията – диабетиците следва да го използват с повишено внимание.

Продуктът не е подходящ за деца под 4-годишна възраст.

Възможно е приложението при бременни и кърмачки, но с необходимата предпазливост и в препоръчан от медицинско лице режим.

Взаимодействие с други медикаменти

Предупредете лекуващия, ако при назначаването на този продукт приемате лекарства и за други здравословни проблеми!

Паралелният прием на ЕФИЗОЛ с някои от тях може да има негативен ефект. Така например едновременното лечение с ЕФИЗОЛ и кайексалат – мдикамент при повишено ниво на калия в организма, могат да се провокират дразнения и увреждания на кожата и лигавиците, включително в стомашно-чревния тракт.

Усреднена цена в аптеките – 7 лв за опаковка от 40 таблетки х 250 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *