БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

10 причини да обърнете сериозно внимание на ушите си

1. Много от проблемите със слуха са поправими, затова ако не се лекувате, безсмислено се лишавате от радостите на звуците и на пълноценното общуване със семейството и околните.

2. Влошената способност да чувате може да попречи на работата, хобитата и социалния ви живот. Дори елементарните ежедневни дейности като обаждането по телефона или пазаруването могат да се превърнат в сериозни източници на притеснение. Това изпълва живота ви с ненужен стрес.

3. В някои случаи степента на загуба на слух се влошава с времето – вероятно необратимо – когато лечението е можело да предотврати това и да запази слуха, с който разполагате.

4. Дори да не съществува конкретно лечение, често можете да предприемете много мерки, за да компенсирате оглушаването.

уши
Ако имате проблем с ушите си, не отлагайте решението му

5. Загубата на слуха може да бъде симптом за различни проблеми и да предупреждава личния ви лекар за други състояния, които се нуждаят от лечение, затова пренебрегването й може да засегне здравето ви на много нива.

6. Често загубата на слуха и свързаните с нея симптоми като тинитус (упорит, дразнещ шум в ушите) са странични реакции на някои лекарства – затова смяната на медикамента може да облекчи проблема и да предотврати бъдещи усложнения.

7. Ако ви препоръчват слухово апаратче като най-подходящ вариант, не се отчайвайте – съвременните технологии са по-надеждни и по-малко забележими, отколкото си мислите.

8. Най-добрият момент да свикнете със слуховия апарат и да се научите как да го ползвате е, докато загубата на слух е минимална, така че ако изчаквате, ще ви става все по-трудно.

9. Оглушаването може да бъде опасно. Ако например не чувате добре автомобилното движение, сте изправени пред по-голяма опасност от катастрофи, защото можете да пропуснете звука от приближаващо превозно средство или от някоя сирена. Вкъщи или в хотела може да пропуснете алармите за пожароизвестяване, както и чукането на вратата, което ви предупреждава за опасност.

10. Загубата на слуха може да доведе до социална изолация. Хората, които чуват трудно, обикновено избягват общите разговори в компания и общуването, като впоследствие стават все по-самотни.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *