Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Чаша сок за добавка към закуската!

Започнете деня с чаша топла вода!

След това си направете здравословна закуска и към нея тази невероятна напитка – ободряваща и зареждаща за начало на деня!

 

juicesПродукти:

1 ябълка, нарязана

2 моркова, нарязани

Няколко стръка магданоз с дръжките

1 портокал, обелен, начупени парченца

2 см корен от джинджифил, нарязан

 

Инструкции:

Смесете всички съставки в блендера, докато получите гладка течност и изпийте веднага. Ако нямате блендер, минете всички съставки през ренде и разбийте с пасатор и малко вода.

 

Какви са ползите от тази напитка?

Ябълките са много богати на витамини и минерали и носят невероятни ползи за здравето. Те съдържат кверцетин и катехин – флавоноиди, за които вече многократно е доказано, че имат противовъзпалителни свойства.

Морковите съдържат бета-каротин, витамин А, фибри и много още полезни съставки, заради които те са наречени „царете на зеленчуците”! В тях се съдържа също пектин и лецитин – инвертна захар. Освен това витамините B1, B2, РР, С. Плюс много ензими, етерични масла, терпени, минерални вещества – калий, натрий, калций, магнезий, фосфор, йод, желязо и микроелементите манган и мед.

Магданозът съдържа витамини А, В12, С и К, бета-каротин, фолиева киселина, желязо, калций и протеини.

В Древна Гърция семената и корените са били използвани като диуретик, както и при смущения на храносмилателния тракт. Днес за благотворното действие на магданоза при стомашно-чревни нарушения се знае, че стимулира ензимите и подпомага метаболизма. Помага против газове, регулира функцията на черния дроб.

Портокалите намаляват нивото на лошия холестерол, предпазват бъбреците от образуване на камъни, топят мазнините и имат противовъзпалително действие.

Джинджифилът вече е много известно лековите растение, поради свойствата му да подобрява храносмилането и да противодейства на гаденето.

 

Пийте тази напитка вместо кафе!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *