Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Д-р Ричард Смит: Единственото лекарство срещу рака е превенцията

Грешим, че лекуваме тумори. Превенцията е по-Важна: 1 аспирин на ден

Single aspirin pill, close-up (still life)
Ракът е най-добрият начин за умиране, тъй като дава време на човека да се прости с близките си, а болката при агонията може да се понесе с „обич, морфин и уиски“, пише английски лекар. Д-р Ричард Смит е бивш главен редактор на най-авторитетното медицинско издание в Англия „Бритиш медикъл джърнъл“.

Болестта позволява на човека да се приготви за смъртта си, да сложи в ред делата си и да остави своите послания, казва той. Трябва да спрем да харчим милиарди за опити да намерим лек за болестта, тъй като тя е очевидно най-добрата опция за застаряващото население.

Британският център за рака обяви мнението на д-р Смит за „нихилистично“. Той не се замислял за младите хора, чийто живот прекъсва от болестта. Дружеството на роднините на онкоболните го обвини в безчувственост.
Той припомня, че режисьорът Луис Бунюел, който умира от рак на панкреаса през 1983 г., избрал да посвети последната седмица от живота си на беседи с йезуитски монаси.

„Смъртта от рак е най-добрата, тя е най-близка до смъртта, която Бунюел е искал за себе си“, пише д-р Смит, който е работил 6 години и за здравни предавания на Би Би Си.

„Често питам зрителите как искат да умрат и повечето избират внезапната смърт. Тя може да е добра за вас, казвам им, но ще е кошмар за близките ви. При отказ на някой орган – дихателен, сърце или бъбреци, смъртта ви ще настъпи в болница в ръцете на лекарите. Дългата смърт от деменция е може би най-ужасното нещо, защото тя бавно ви изтрива.“

И проф. Мел Грейвс, директор на Центъра за рака, смята, че трябва да спрат опитите да лекуват рак. Според него модерните лекарства водят само до това, че той става резистентен към тях, пише „Живот без рак“.

Д-р Грейвс, който е експерт по детска левкемия, вярва, че фокусът на медицината трябва да се измести към превенцията. Например да се дава аспирин на всички хора над 50 г., за да се ограничи ракът на стомаха.

„С цялото ми уважение към онколозите, но ние трябва да поумнеем“, каза той пред журналисти в Лондон. „Много интелигентни хора, но без научна подготовка, мислят, че не може да няма лечение на рака. Това е фундаментално погрешно. Лекарство не може да има. Да, детската левкемия се лекува 90%, но това е изключение. Само няколко вида рак са лечими. Ние не трябва да изкореняваме рака, а да го държим под контрол.

Дори персонализираната терапия според генния профил на тумора в крайна сметка няма да сполучи, защото като всичко живо ракът еволюира. Сигурно сте забелязали, че новите таргетни терапии все имат драстичен успех. Но не е ли странно, че след 3 месеца ракът се завръща с гръм и трясък? И все така става.“

„Бих казал, че повечето болни са на 60,70 и 80 г. Ако забавим рака им с 10-15, че и с 20 г., това ще е гигантски напредък. Погрешно мислим, че ни трябва някаква чудодейна терапия, която да го убие. Забавянето е по-реалистично.“

На медицината са известни над 200 вида рак. Поне един от трима души ще ги развие през живота си. Гърдата, белият дроб, простатата и дебелото черво са органите, където се загнездват 50% от туморите.

В момента преживяемостта при 50% от болните е поне 10 г. след поставяне на диагнозата и това е двоен напредък за последните 40 г. И все пак ракът е причината за смъртта на всеки четвърти починал.

Според проф. Грейвс предпазването от рак е най-важно. То трябва да става с въздействие върху „екосистемата“ на тумора чрез препарати, които променят химическия състав на тялото.

„За мен най-доброто лекарство в света е аспиринът. Това, което той прави, е фантастично. След 50-тодишна възраст трябва да се пие всекидневно. Но той не се опитва да убие рака, а само го озаптява.“

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *