Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

При възпаления от артрит пийте отвара от бяла върба

Бялата върба е естествен източник на веществото салицил, от което се произвежда ацетилсалициловата киселина

бреза То се съдържа във всички части на дървото, но най-вече в узрялата му кора.

Множество проучвания доказват, че бялата върба е много ефективна при лечението на възпалителни заболявания, придружени от висока температура. Съчетанието на салицила с други активни вещества в кората на дървото води до образуването по естествен път на салицилова киселина. Тя има по-бавно настъпващ ефект, но за сметка на това -значително по-дълготраен, в сравнение със синтетично произведеното хапче. Освен че сваля високата температура кората на бялата върба помага при подагра, мускулни натоварвания, менструални спазми, главоболие, болка и възпаление от артрит. Външното й приложение има добър ефект при кожни рани и изгаряния.

Отварата се приготвя от 1 -3 г изсушена и стрита на прах кора от бяла върба, която се вари 10 минути в 200 мл вода. Прецежда се и се пие по 1 ч.ч. до 3 пъти дневно преди хранене. Течността е много горчива, затова я смесете с билков чай или добавете мед и лимон. Може да си направите и извлек. 1-2 ч.л. стрита кора кисне 8 часа в половин литър студена вода. След прецеждане се изпива в рамките на 1 ден.

Не е изключено отварата и извлекът да предизвикат стомашно-чревен дискомфорт. Заради този страничен ефект билката не се препоръчва на хора с гастрит, колит, язва, на бременни жени и кърмачки.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *