ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Не яжте пуканки! Има защо!?

Кой не обича пуканки?  И малките деца и възрастните хора. Докато гледаме филм в киното или у дома, докато играем на карти или четем книга

Какво можем да кажем за вкусните пуканки?  Белички, соленички и порядъчно мазнички.

И изключително вредни.

По принцип от консумацията на пуканки не може да се напълнее ако са приготвени у дома. Те се приготвят от специален сорт царевица за пукане (за пуканки).  Има разлика от това да се яде качамак от царевично брашно – високо калорична храна и пуканки.

pukanki
Не яжте купени пуканки

Пуканките приличат на оризон – пукан ориз, който е диетично средство не само в Япония.

Не случайно дават по селата на животните царевица като зоб – за подсилване и за енергия, когато работят на полето.

Ако вие сами приготвяте пуканки у дома, както са ги правили вашите баби – в тиган с малко олио, с малко сол или без сол, няма да имате проблеми със здравето, освен ако страдате от язва на стомаха, защото пуканките – техните люспи ще я раздразнят.

Пуканките, които си купувате готови било пакетирани от магазина, от продавачите на пресни пуканки или сами си ги приготвяте в микровълновата фурна, са вредни.

Те са полети с обилно количество палмова мазнина, която ясно личи, защото нейният жълт цвят контрастира с млечнобялата консистенция на вкусните пуканки.

pukanki
Ясно личи жълтата палмова мазнина върху тези пуканки
chips
И чипсът е вреден

Освен палмовата мазнина, те са обилно посипани със сол, алармират от actualno.com.

В един голям плик с пуканки от 160 грама например, се съдържа двойно по-голямо количество сол, което е нормално един възрастен човек да приеме в рамките на 24 часа.

Другият тип пуканки – захаросаните или карамелизирани, също не са полезни, защото са сладки и тяхната захар полепва по зъбите.

Не по-различно от вредните пуканки е положението с чипса.

И той е вкусен – солен и мазен, но ужасно вреден. И при него количеството сол значително надвишава нормалния дневен прием.

Понеже има хора,  които обичат ежедневно да ядат чипс, те просто трябва да се откажат от него, защото в определен момент техните очи и бъбреци ще бъдат ужасно увредени.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *