Начало / Здравословен живот / Здравословно хранене / Зехтинът е ключ в успешните диети за зачатие

Промоционални продуктиЗехтинът е ключ в успешните диети за зачатие

Британски учени от университета в Саутхемптън установиха, че зехтинът в менюто съдейства за успешно зачатие.

зачатиеБлаготворното влияние на този продукт върху женската фертилност и възможностите за зачатие се оказало изненада за учените, разказват от medikforum.ru. Зехтинът може да се окаже ключ в нова диета за успешно зачатие, твърдят британските учени. Те са направили експеримент с участието на повече от 100 двойки, които са преминали през терапия за стимулиране на репродуктивните способности в специализирани инвитро клиники. Двойките се съгласили да експериментират различни варианти на здравословно меню, разпределени на групи. В една от групите редовно имало зехтин като компонент при готвенето, за подправка на салати, имало и хранителни добавки, обогатени с витамин D и мастни киселини омега-3.

В продължение на 6 седмици двойките се хранели по тази програма. След изтичането на предварително обявен контролен срок резултатите им били сравнени с тези на двойките от контролна група, където тежестта паднала върху слънчогледовото олио.

В крайна сметка се оказало, че диетата със зехтин увеличава шансовете за успешно зачатие с 40%. Освен това при друго изследване се изяснило, че зехтиновата диета подготвя доброто развитие на здрав ембрион след успешна инвитро процедура.

Съветът на специалистите е двойките, които имат притеснения около забременяването, да не пренебрегват подобни факти. Включването на зехтина в менюто със сигурност ще добави проценти към шансовете това да се случи!

Оценете статията
Оценка 0 от 0 гласували

Внимание! Материалите в Лекува.нет може да се използват само с публикуване на активен линк към оригиналния текст!

loading...

Избрано за теб


Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*