Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

4 рецепти със сода при настинка и бронхит

Полезните свойства на готварската сода- натриев бикарбонат – познава всяка уважаваща себе си домакиня

сода Това вещество, което присъства във вряка кухня, е не само незаменимо средство за приготвяне на пищно тесто, за почистване на сребро, за миене на съдове и дори на линолеум. Опитът показва, че содата е толкова универсална, че мястото й е не само на кухненския плот, но и в домашната аптечка.

Болни в гърлото? Пригответе разтвор на сода: в 1 литър вода разтворете чаена лъжичка сода и добавете капка йод. Изплаквайте с топъл (не горещ) разтвор 6 – 8 пъти дневно. Содата размеква слузта, натрупана в гърлото, благодарение на което тя по-лесно се отстранява, а йодът дезинфекцира.

Мъчителна хрема? Отново помага разтвор на сода (чаена лъжичка на чаша вода). Сложете няколко капки в носа с пипетка, а след пет минути отстранете размекнатия секрет с кърпа или ако боледува дете – с реслиратор. Средството е ефективно и с това, че за разлика от съдосвиващите препарати, може да се прилага многократно, без да причинява вреда на слизестата обвивка и без да води до привикване.

Содените инхалации помагат при кашлица и хрема, особено при децата. Разтворете супена лъжица сода в литър кипяща вода, покрийте главата на детето с кърпа и го сложете да подиша парата 5 — 10 минути.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *