Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Зимни рецепти при авитаминоза и слаб имунитет

Тези 6 лечебни рецепти са идеално средство за борба с авитаминозата

images (9) Рецептите са подбрани специално от най-популярните руски форуми за народна медицина и лечение с билки.

4 чаши борови иглички залейте с 2 чаши топла преварена вода, сложете и лимон на вкус. Настоявайте на тъмно място в продължение на 3 дни. Готовата напитка се прецежда и се пие по половин чаша 2 пъти на ден.

Направете си следната напитка: 3 части шипка, мащерка и листа от коприва към която ще добавите 1 част плодове от касис. Всички компоненти на сместа се разбъркват и се правят на чай, като за една чаша е достатъчна една супена лъжица от сместа.

Налейте чаша вода и сложете в нея една супена лъжица трици от ръж, сложете на огъня и варете в продължение на 1-2 минути. След това покрийте с купата с триците с топла кърпа и настоявайте за час. Пие се по половин чаша, след като прецедите, три пъти на ден.

Плодове от шипка се изсипват във вряща вода(20 грама плодове на 0,5 литра вряла вода). Подгрява се на водна баня под капак за 10 минути. След това изсипете билковия бульон в термос и настоявайте за 8 часа. Прецедете. Вземете по половин чаша 3 пъти на ден. Този чай се съхранява на хладно място не повече от 2 дни.

Зърна от касис се изсипват във вряща вода (2 супени лъжици на чаша вряла вода) и се вари на слаб огън за 5 минути. Нека престои 1 час. Пийте половин чаша 3 пъти на ден, като може да изядете плодовете от готовия чай.

Една супена лъжица изсушени и натрошени листа от горска ягода, залейте с чаша вряла вода. Нека престоят в термос за около 2-3 часа. Прецедете и пийте от този чай три пъти на ден по половин чаена чаша.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *