Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ФЛОКСАЛ / FLOXAL

Съдържа офлоксацин, бензалкониев хлорид, натриев хлорид, хлороводородна киселина, натриев хидроксид, вода

Предназначение

floksalКапките за очи ФЛОКСАЛ представляват антибактериален препарат с приложение в офталмологията. Продуктът има вариант и под формата на мехлем за очи.

ФЛОКСАЛ потиска развитието на бактерии и овладява възпалителни процеси в окото и прилежащите тъкани. Препоръчва се при инфекции на предния очен сегмент, конюнктивити, ечемик на окото, възпаления на клепача, язви на роговицата.

Как се приема

ФЛОКСАЛ се прилага по лекарско предписание в дози и с продължителност, съобразени със здравословния проблем. Обикновено се препоръчва поставяне по една капка четири пъти дневно във всяко око или в окото с болестен процес. Дневната доза не бива да се превишава. Лечението с този медикамент не бива да продължава повече от две седмици.

Ако паралелно с капките се използва мехлем или гел, между двата продукта следва да има интервал най-малко от 15 минути, като средството за намазване се прилага последно.

Възможни нежелани ефекти

ФЛОКСАЛ може в редки случаи да причини парене или зачервяване на окото. Ако това са алергични реакции, прилагането на медикамента трябва да се прекрати.

Кога НЕ БИВА да се прилага

ФЛОКСАЛ не бива да се използва при възможни алергични реакции към някоя от съставките.
Тези капки за очи не са достатъчно добре изследвани по отношение въздействието си върху плода при бременни или върху бебета при кърмачки. По тази причина не е желателно ФЛОКСАЛ да се използва от тези потребителски групи.

При поставянето на капките за очи е възможно да се получи временно замъгляване на зрението; в такова състояние не бива да се шофира или да се работи с тежки машини и опасни инструменти.

Взаимодействие с други медикаменти

Не са регистрирани.

__

Усреднена цена в аптеките – 5 лв за опаковка от 5 лв

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *