Физически упражнения при артрит

Страдащият от артрит трябва да се занимава с упражнения и аеробика, но в щадящ режим. Това ще раздвижи ставите и стимулира работата на мускулите и сухожилията и ще доведе до намаляване на болките. За начало е достатъчно 20 минутно ходене пеша или плуване 3 пъти седмично. С течение на времето се опитайте да достигнете до 30 минути тренировки 5 пъти седмично, но веднага спрете ако ставите ви почервенеят, подпухнат или се сгорещят.

Силните мускули защитават ставите от износване. Изпълнявайте упражненията въпреки болките, но не прекалявайте. Упражненията за преодоляване на съпротивата увеличават подвижността, което ще облекчи болките и ще ви помогне да изпълнявате всеки дневните си задължения.

Много полезни са упражненията, които се изпълняват във вода. Те буквално постигат чудеса. Във водата болката отслабва много и ставите придобиват много по-голяма подвижност, отколкото във въздуха.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *