Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Екстракт от картофи против затлъстяване!

Най-обикновен картофен екстракт може да ограничи наддаването на тегло, ако храната ви е богата на мазнини и рафинирани въглехидрати, според учени от университета Макгил.

Резултатите от скорошното им проучване са били толкова изненадващи, че изследователите повторили експеримента, само за да бъдат сигурни. Те са хранили мишки с храни, които индуцират затлъстяване, в продължение на 10 седмици. Резултатите били, че мишките, които са започнали с тегло около 25 гр са наддали с около 16 грама. Но мишките, които са консумирали една и съща храна, но с екстракт от картофи придобили много по-малко тегло: само още 7 грама. Ползите от екстракта се дължат на високата концентрация на полифеноли, благоприятен химичен компонент от плодовете и зеленчуците, които ядем.

Процентът на затлъстяване, което се дължи на прекомерно хранене продължава да расте в световен мащаб. Затлъстяването увеличава риска от сърдечно-съдови заболявания и рак. Според това изследване, картофеният екстракт може да бъде решение за предотвратяване на затлъстяването и диабет тип 2.

Картофите имат предимството, че са евтини за производство и вече са част от основните храни в много страни, обяснява Стан Кубов, доцент в Училището по диететика и човешкото хранене и експерт по полифеноли от Канада.

Както е известно, хората и мишките метаболизират храната по подобен начин, но за да се валидира благоприятният ефект при хората, са необходими допълнителни клинични проучвания. И оптималната доза за мъжете и жените трябва да се определи, тъй като техният метаболизъм се различава.

Екипът се надява да патентова екстракта от картофи и в момента търси партньори, най-вече от хранително-вкусовата промишленост, за да участват във финансирането на клиничните изпитвания.

 

Още ползи от картофите

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *