Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Тези специални упражнения укрепват дихателните мускули

Поемете си дълбоко дъх. После още веднъж. Забелязвате ли как гръдният ви кош се повдига и спада? Е, той не го прави самостоятелно, а с помощта на мускули, наречени инспираторни (или интеркостални). Те са разположени между и под ребрата и работят по рефлекс, като се разтягат при вдишване и съкращават при издишване. А човек обикновено не ги усеща, докато не се появят проблеми с дишането.

При трудности с вдишването или ако е невъзможно белите дробове да се изпълнят изцяло с въздух, тези мускули остават неизползвани и отслабват. А приемът на кортикостероиди заради астма ги отпуска допълнително. За да се укрепят и да се подобри дихателната способност, съществува техника за тренирането им.

Това става по два начина – или чрез дълбоко поемане на въздух и задържането му за възможно най-дълго време, или чрез употребата на устройство, наречено POWERbreathe. То е изобретено в Бирмингамския университет от екип учени, начело с д-р Алисън Макконъл, водеща фигура в областта на дишането и упражненията. Устройството не съдържа лекарства, прилича на голям инхалатор и е снабдено с вентилатор и клапа. Когато човек диша през мундщука, респираторните мускули са принудени да работят по-усилено, защото въздухът излиза от вентилатора само, когато се натрупа достатъчно напрежение в beli droboveустройството, за да се отвори клапата.

При израелско проучване, чиито резултати са публикувани през 2002 г., били сравнени 15 пациенти, подложени на тренировка на респираторните мускули, с други, които получили псевдотренировки, като резултатите се базирали на усещанията на участниците за недостиг на въздух и употребата им на бета2-агонисти. Учените установили, че колкото повече се укрепват инспираторните мускули на пациентите, толкова повече се ограничават използваните медикаменти и пристъпите на задух.

Повече информация за POWERbreathe можете да откриете на официалната интернет страница www.powerbreathe.com.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *