Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какви лекарства са подходящи при диабет – част 2

изследвания, диабет, лекарства за диабет, диабет  тип 2, нива на кръвната захар

Мога ли да приемам инхалационен инсулин?

Към 2009 г. в България не е регистрирана такава форма. Първият такъв вид инсулин е представен през 2006 г. Той освобождава някои диабетици от употребата на игли и помага на други да намалят броя на таблетките и инжекциите, които са им нужни.

През 2007 г. производството на продукта е спряно поради икономически причини (не заради опасност за потребителите). Възможно е в няка­къв момент такъв препарат отново да се появи на пазара. Освен хипогликемия, други възможни странични ефекти са сухота в устата, кашлица, болка в гърдите и понижен капацитет на белите дробове. Преди да ви изпишат инхалационен ин­сулин, трябва да ви направят тест за белодробен капацитет с помощта на спирометър. Ако сте пу­шач, страдате от белодробно заболяване, астма или сте спрели цигарите преди по-малко от шест месеца, не бива да употребявате инхалационен инсулин.

 

Защо лекарят променя дозировката?

Защото диабетът е прогресивно заболяване и с течение на времето ефикасността на повечето медикаменти, включително инсулина, намалява. Лекарят може изцяло да промени лечението ви, ако настоящото не показва добри резултати.

 

Какви са страничните ефекти и вредите от медикаментите?

Лекарствата при диабет са като цяло безопасни и действат добре. Но по подобие на всички оста­нали медикаменти и те имат своите странични ефекти. Обсъдете с лекаря си действието им и четете листовките внимателно. Всички лекарства си взаимодействат едно с друго – по рецепта или не – а някои препарати, предписвани при диабет, не могат да се приемат с алкохол, затова помо­лете за точни указания и ги следвайте. Често сре­щаните странични ефекти са хипогликемия, раз­строен стомах, обриви, задържане на вода в ор­ганизма и напълняване. Някои медикаменти могат да увредят черния дроб с времето.

 

 Кои са подходящите медикаменти при диабет – част 1

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *