Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

АНОПИРИН / ANOPYRIN

Съдържа ацетил салицил ацид, калциев карбонат, глицин, царевично нишесте, талк

Предназначение

anopirinАНОПИРИН предпазва от образуване на съсиреци в кръвоносните съдове. Препоръчва се за профилактика и лечение при ангина пекторис и инфаркт на миокарда. Успешно въздейства като част от профилактични програми срещу инсулт. Прилага се и превантивно – за предпазване от тромби, след операции на кръвоносните съдове.

Как се приема

Режимът на лечение с АНОПИРИН се определя от лекар. Обикновено от този медикамент се приема по едно хапче от 100 мг дневно. Препоръката е това да става по едно и също време на деня – след хранене, с достатъчно количество вода. АНОПИРИН не бива да се приема на празен стомах. Продължителността на лечението с този медикамент се определя от лекуващия.

При някои диагнози като остър инфаркт на миокарда дневната доза може да е по-висока, респективно таблетка и половина от 100 мг. След оперативни интервенции са допустими и до 300 мг дневно, под медицински контрол.

При инфаркт на миокарда първата таблетка се сдъвква; всяка следваща е желателно да се поглъща цяла. Продуктът е подходящ и за следоперативни състояния при поставяне на байпас, като лечението може да започне 24 часа след операцията.

Лечението с този медикамент не бива да бъде прекъсвано самоволно, без консултация с лекуващия.
При неволно предозиране са възможни интоксикации, които изискват медицинска намеса. Потърсете помощ, ако почувствате замайване или шум в ушите!

Възможни нежелани ефекти

Лечението с АНОПИРИН може да раздразни лигавиците на стомашно-чревния тракт, което причинява дискомфорт и болезнени спазми, гадене и повръщане, диария. Допустими са вътрешни кръвоизливи, което е сигнализирано при дефекация с кръв в изпражненията или почерняване. В редки случаи кръвоизливите са скрити, но при продължителен прием пациентът може да развие анемия от допустимото постоянно кървене. Има данни за по-тежки последици като проява на язвена болест.

АНОПИРИН може да провокира алергични реакции, изразени в затруднено дишане – особено при астматици. Съобщавано е за редки кожни алергични реакции.

Регистрирани са също епизоди с отклонения във функциите на бъбреците, черния дроб и състояния на хипогликемия.
При единични случаи са описвани по-тежки кожни реакции и активни прояви на сънна апнея.

Кога НЕ БИВА да се приема

Обърнете внимание на това, че АНОПИРИН не може да се приема като болкоуспокояващо!

Приемът на медикамента не се препоръчва при съмнения или потвърдена диагноза на алергия към някой от компонентите.

АНОПИРИН не се прилага при пациенти с язва на стомаха или дванадесетопръстника, или при изявена склонност към вътрешни кръвоизливи.

Продуктът не бива да се приема от бременни през първия и третия триместър, тъй като може да бъде увреден плодът, да се затрудни раждането или да се провокира тежък кръвоизлив. Приемът през втория триместър е допустим само при крайна необходимост, преценена от специалист.

Пациенти с бъбречни или чернодробни заболявания биха могли да се лекуват с АНОПИРИН, но само под лекарски контрол и когато очакваните ползи от лечението превишават възможния риск. При същите условия е възможно медикаментът да бъде препоръчан и на астматици, пациенти с алергичен ринит или хронични заболявания на дихателните пътища.

Взаимодействие с други медикаменти

Съчетаването на АНОПИРИН с някои лекарствени продукти може да увеличи риска от кръвоизливи – например кумарини, хепарин, паралелен прием с алкохол. Този медикамент усилва ефектите на определени медикаменти, включително негативни, ако се приемат паралелно – касае се за медикаменти за диабет, метотрексат – при ревматоиден артрит и рак, барбитурати и литий, нестероидни противовъзпалителни, някои медикаменти за инфекции, епилепсия и за щитовидната жлеза. Възможна е и обратната посока на въздействие, т.е. отслабване на ефектите – при диуретици, за понижаване на артериалното налягане.

Усреднена цена в аптеките – 4 лв за опаковка от 50  таблетки х 100 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *