ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

4 вкусни и естествени стражи ни пазят от грип и при настинки

Преди да са започнали истинските студове, както и преди да е дошла грипната вълна, може да се предпазите по един естествен, вкусен и ефективен начин

чесън Това са 4 храни, които са естествен щит срещу вирусите и сезонните болести.

Чесън. Наричат го естествен антибиотик заради доказаните му свойства да действа срещу вирусни и бактериални инфекции. Консумацията му повишава количеството на Т-лимфоцитите, които защитават организма. Наскоро учени доказаха, че определен белтък в чесъна стимулира Б-лимфоцитите, произвеждащи антитела. Чесънът е най-полезен, ако преди да го ядете, го нарежете и го оставите 15-20 минути, за да се активират стимулиращите имунната система вещества.

Авокадо. Този екзотичен плод, който зае трайно място на нашия пазар, съдържа много от важните за имунната система и нейната устойчивост витамини -Bl, В2, ВЗ, В5, Е и К. Ценните му съставки стимулират дейността на клетките, които се борят с вирусите.

Мед. Той е суперхрана, известна от древността със своите имуностимулиращи, противовъзпалителни и антистресови свойства. Съдържа много витамини, минерали, ензими, антиоксиданти, затова успешно се бори с различни инфекции и облекчава състоянието при настинки и грип. Помага при възпалено гърло и детоксикира организма. За укрепване на имунитета народната медицина препоръчва да се яде 1 ч.л. мед сутрин и вечер преди лягане.

Риба тон. Селенът е един от най-важните елементи от антиоксидантната защита на организма. Той подобрява имунната система и предпазва клетките от уврежданията, които свободните радикали нанасят. Богат източник на селен е риба тон.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *