Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Зачеването е трудно при автоимунно заболяване

Автоимунните заболявания могат да доведат до безплодие

zachevaneНаличието на нетипична имунна дейност в организма на жените може да доведе до проблеми с фертилитета или до спонтанен аборт, предупреждават специалисти.

Статистиката показва, че всяка година 4 милиона бременни жени преминават през състояние на прееклапмсия, а над 80 милиона са тези, които страдат от ендометриоза – изменение в лигавиците на половата система.

При хората, които са болни от автоимунно заболяване, имунната система става неконтролируема, допълват експерти. Започва да нанася поражения на органи и системи, които по правило трябва да предпазва. Това в най-голяма степен се отнася за жените, които износват плод, като се посочва, че близо 75% от автоимунните заболявания се появяват именно през този период.

В същото време, хаосът, който е обхванал имунната система, може да повлияе изключително негативно на самия процес на зачеване, тъй като защитните сили на организма се концентрират върху това да отблъскват влиянието на чужди за организма обекти, в което число по погрешка влизат спермата и ембрионите. По този начин се достига или до изключително трудно забременяване, или до невъзможност да се износи плода. Тези обстоятелства карат учените да заключат, че автоимунните заболявания в голямата си част са предпоставка за безплодие.

Ако и вие се опитвате да заченете от дълго време, а това не се получава, съветваме ви да потърсите във физическото си състояние някои от признаците за автоимунно заболяване. Като такива се посочват най-често проблеми с храносмилателната система, често повтарящи се заболявания, проблеми с кожата и нивата на захар в организма, алергии, отпдналост и болки в мускулите и ставите.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *