Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Киселото мляко намалява риска от диабет тип 2

Колкото повече кисело мляко ядете, толкова по-малка е вероятността да хванете диабет тип 2

 

кисело мляко

Изследователи от Харвардското училище за обществено здраве са открили, че само една порция кисело мляко (около 50 грама) на ден е достатъчно, за да се намали рискът от диабет тип 2 с 18%. Потреблението на други млечни продукти по отношение на риска развитието на диабет нямат никакъв ефект. Вероятно ползите за тялото се дължат на пробиотичните бактерии, съдържащи се в киселото мляко. А за ползата от тези бактерии знаем достатъчно. Това откритие дава още една причина да ползваме по-често в диетата си кисело мляко.

Учените комбинират резултатите от три проучвания, при които са изследвани за здравето и начина на живот на здравните работници. Те анализират данни от 289 900 души. След известно време, само при 15 156 участници са идентифицирани диабет тип 2.

Изследователите взели предвид рисковите фактори като диета, хронични заболявания, възраст и индекс на телесна маса. Оказа се, че високото ниво на консумация на кисело мляко е свързано с по-нисък риск от диабет тип 2. Това заключение бе потвърдено, след като авторите провели мета-анализ, който включва резултатите от други проучвания, публикувани по-рано.

И още: ако ядете кисело мляко всеки ден, можете да намалите риска от развитие на диабет тип 2 с ​​повече от една четвърт, пише The Telegraph . Експерти Кеймбриджкия университет твърдят, че седмична консумация на поне 5 порции мляко е най-добрия начин да защитите тялото си от диабет и други неприятни болести.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *