Гласът може да ви подскаже дали един човек е привлекателен или не

Психолозите ненапразно слушат пациентите си със затворени очи

глас Човешкият глас може да ви каже много за притежателя му, дори и да не сте го виждали. Жените с секси глас се отличават с такива характеристики като високи скули, строга линията на челюстта и меки плътни устни. Лицата им обикновено са симетрични. Много учени смятат, симетричното лице е знак за добри гени. Няма кой знае какво и колко голямо разминаване между това, което виждате и онова, което предстои да чуете, както и вероятността да останете разочаровани ако чуете приятен глас е много малка.

Изследователи от Университета във Виена са записали гласовете на 42 студентки. След това дали записите на мъже, които трябвало да ги прослушат. Оказало се, момичето, чийто глас е бил привлекателен често имало и приятна, секси външност. Според учените, приятния глас означава, че една жена има добре синхронизирани гласни струни, ларинкс и носна кухина, което показва, че има и симетрия на лицето й.

Друго проучване показало, че младите жени с по-нисък, кадифен глас се харесвали на мъжете, тъй като те определяли тези дами като фатални и секси продължителки на рода. Дрезгавият глас създава непривлекателенженски образ. Това е особено важно за жените, които търсят работа. Мнозина вярват, че дрезгав глас принадлежи на ненадеждни хора

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *