Учени установиха какво напълно унищожава ракови клетки

Водещи медицински световни експерти откриха кои са най-безпогрешните унищожители на ракови клетки

Нов метод за борба с раковите заболявания бе открит наскоро. Водещи медицински светила от Швейцария вече разработват този напълно нов и на този етап безпогрешен метод за унищожаване на ракови клетки, като същевременно това ново лечение щади здравите клетки в човешкия организъм, разкри сензационната новина „Монитор“.

Този нов метод се основава на съчетаването на два типа лекарствени средства, чрез които се комбинира биотехнологичното и химическото лечение на ракови и туморни заболявания. Във фармацията този иновативен начин за борба с ракови клетки носи името конюнгат и при него се изграждат уникални по своята същност антитела.

Учените са открили, че чрез двата типа медикаменти се създава моноклонални антитела, които се свързват само с болните ракови клетки като изключително мощен химиотерапевтичен лекарствен препарат. Тези медикаменти се вливат в организма на онкоболния. Те достигат до раковите клетки и започват тяхното унищожение, като засягат дори и здравите клетки около тях.

rakovi kletki
Д-р Методия Чадиковски изнася лекция за лечението на ракови клетки

По този начин се създава защитеност от нежелателните странични ефекти, които се появяват при прилагане на химиотерапията, категорични са специалистите. Същевременно се увеличава и значително ефективността от прилагането на двата типа медикаменти.

Експертите са споделили отличните резултати при провежданите тестове със създадените вече 9 различни конюнгата. При тях особено успешно е лекуването на пациенти, които са заболели от рак на гърдата, както и на няколко вида рак на кръвта.

Според д-р Методия Чадиковски, един от предложените нови медикаменти е показал особено агресивно поведение спрямо заразените ракови клетки при рак на гърдата. Той се прилага чрез подкожно инжектиране, а не чрез досегашния начин – чрез венозни вливания при стандартната химиотерапия.

Различните ракови заболявания са считани за бич на ХХI век, показват резултатите от последни проучвания на Световната здравна организация.

Въпреки че този тип заболявания са втори по причиняване на смъртност в развитите страни, учени и лекари са категорични, че ако ракът бъде открит в ранна фаза, то неговото лечение дава много добри резултати.

Затова е от изключително важно значение прилагането на политика по превенция и провеждане на ефективни ежегодни профилактични прегледи, чрез които могат да бъдат открити ракови клетки и да започне адекватно лечение в по-ранна фаза.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *