ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

АЛГОЗОН / ALGOZON

Съдържа метамизол натрий, пшенично нишесте, коповидон, талк, магнезиев стеарат

Предназначение

algozon-500-mg-20АЛГОЗОН е медикамент за алтернативно въздействие при висока температура и болка – умерена, до средна. Прилага се в случаите, когато други медикаменти с аналогичен ефект не са подействали или не бива да се приемат.

Препоръчва се при зъбобол и главоболие, болки при ревматоиден артрит, болезнен цикъл и постоперативни състояния. Предназначен е за краткотрайно приложение.

Как се приема

АЛГОЗОН се приема по лекарска препоръка; дозировката следва да бъде определена от лекуващия в зависимост от естеството на здравословния проблем. Не предприемайте самоволни корекции в режима на прием!
Обичайната доза АЛГОЗОН за възрастни е три пъти по една таблетка от 500 мг на ден. Таблетките се поглъщат цели, с достатъчно вода. По преценка на лекаря дозата може да се повиши, но не повече от 3 грама общо за денонощие (6 таблетки от 500 мг).

Деца на възраст над 15 години могат да вземат този медикамент в редуцирани дози, като обичайната практика е 2-3 приема от по 250 мг дневно. Редуцирани дози се практикуват и при потребители с бъбречни проблеми.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с АЛГОЗОН причинява някои странични ефекти, сред които най-често се споменава редуцираният брой бели кръвни телца, особено при по-продължителен прием. Регистрирани са оплаквания от затруднения с дишането до бронхоспазъм и колапс, оток на ларинкса, силни кожни обриви – уртикария.

По-рядко се съобщава за промени в кръвната картина – включително намален брой тромбоцити и склонност към кръвоизливи; при тази симптоматика приемът на медикамента се спира веднага. При потребители с бъбречни проблеми са възможни усложнения до възпалителни процеси в бъбреците и бъбречна недостатъчност.

Усложнения получават и пациенти с астма – затруднено дишане и спазми. При малка част от лекуваните с този медикамент се развиват кожни дразнения с усложнения, някои от които тежки и с некротични моменти. Съобщавано е и за увреждания на лигавиците.

Възможно е също приемът на лекарствения продукт да причини замайване, отпуснатост и объркване.

Кога НЕ БИВА да се приема

Медикаментът не се прилага при свръхчувствителност към някой от компонентите, както и при алергия към аспирин, пиразодовови производни;

Не е подходящ за лечение на бременни и кърмачки.

Да не се дава на деца под 15-годишна възраст.

Не се препоръчва за пациенти със заболявания на костния мозък, кръвотворните органи, астма и уртикария, ринити, порфирия;

Специално внимание е необходимо при лечение с АЛГОЗОН, ако пациентът има бъбречни увреждания, хипертония, стомашно-чревни заболявания с кървене, чернодробна недостатъчност, склонност към задържане на течности и отоци, инфекциозно заболяване или необходимост от паралелно прилагане на хлорпромазин.

Не шофирайте, ако се налага да вземате АЛГОЗОН, тъй като медикаментът може да причини замайване или загуба на ориентация.

Взаимодействие с други медикаменти

Взаимодействието на АЛГОЗОН с други паралелно приемани медикаменти може да причини промени в действието им или повишена токсичност, затова е важно лекуващият да знае какви медикаменти приема пациентът и какви могат да бъдат последиците. Особено внимание изисква съчетаването с циклоспорин, лекарства за хипертония, литий, антикоагуланти, антидепресанти и перорални контрацептиви.

________

Усреднена цена в аптеките – 2 лв за 20 таблетки от 500 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *