Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Билки заместват антибиотици и хормони при лечението на простатата

антибиотициИма ли билки, с които може да се излекува увеличена простата ?

Васко Ангелов, Търговище

Отговорът е еднозначен – да. Простатната жлеза се е превърнала в източник на страхови неврози у мъжете – и то не само поради честотата на засягането си от различни болестни процеси, но и във връзка с основателното й или преувеличено значение за интимните отношения, както и заради непривлекателните лечения, които обикновено се препоръчват от конвенционалната медицина – тежки антибиотични и хормонални курсове, както и операции без гарантиране на трайни добри резултати.

Къде е мястото на природната медицина в този кошмар от опасения и надежди? Задължително ли е да се пият антибиотици? Опитът показва, че и простатитите, срещащи се и при млади хора, често се повлияват добре от дозирани хранителни разтоварвания (съвременни еквиваленти на периодите на постене и  препоръчвани от народната медицина). За траен ефект обаче те трябва да бъдат последвани от балансирано природосъобразно хранене с повече плодове, зеленчуци и натурални растителни масла, избягване на запържени, консервирани и пикантни ястия, алкохол и тютюн. За активизиране на имунитета помагат редица билкови продукти, като ехинацея, котешки нокът, невен, коприва, очиболец, тинтява, бреза и др., както и хранителните добавки с цинк, селен и мултивитамини. При дисбактериоза вследствие на прием на антибиотици  е уместно да се включат пробиотици – „Нормофлор“, „Лактофлор“, „Адапт-Л“ и др. При нарушения в сексуалната потентност към горните указания могат да се добавят фитопродукти със съответна насоченост – жен-шен, магарешки трън, бабини зъби, клинавиче, кориандър, розмарин и др. или комбинирани препарати, като „Пресотонин“, „Спеман“, „Витажен“ и т.н. И ако тези и други, преценени от специалиста по природосъобразна медицина, лекарства се съчетаят с умерен начин на живот (във физическата, умствената и сексуалната сфера), със  специални упражнения за укрепване на корема и тазовите органи, с някои форми на масаж, лечебни бани и по-оптимистично ниво на съзнанието, много от формите на увеличената простата ще бъдат овладени. Разбира се, медицинските изследвания са необходими, за да потвърдят резултатите.

Увеличението на простатата, характерно за по-възрастните хора, има при природолечението някои общи черти с това на простатитите. Но тук относителната тежест на противовъзпалителните, имуноактивизиращите и пробиотични средства е по-малка – повече внимание се отделя на специфични растителни продукти за регулиране на хормоналните нива и изхвърляне на задържаната остатъчна урина: леска, ветрогон, гръмотрън, хвощ, жиловлек, копривени корени, тиквено семе, извлеци от палмата сабал и т. н. Могат да се използват комбинирани фитопродукти, напр. „Herbal Effect“(“Хербал Ефект”), „Биостил-2“ и др. Седалищните бани с подводен четков масаж също могат да са ефикасни при елиминирането на застойните явления в областта на таза и да намалят риска от бъбречни усложнения.

От всичко това не следва, че във всички случаи намесата на съвременни лекарствени и оперативни способи може да бъде предотвратена. Но природолечението има важни и често пренебрегвани полза при самостоятелното лечение на неусложнените случаи и като допълнително, заедно с конвенционалната терапия при наличие на тежки проблеми. То е много ефективно и във възстановителния период, както и профилактично, за да може постигнатото подобрение да бъде устойчиво.

Д-р Димитър Пашкулев е фитотерапевт, консултант на Lekuva.net. Читателите на вестника при необходимост могат да го потърсят на тел. : 02/843 18 81;  0888 /28-96-42.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 2 до “Билки заместват антибиотици и хормони при лечението на простатата

  1. Жоро каза:

    Опитвах какво ли не за пълно излекуване, но без особен успех. И спрях цигарите, не пия алкохол, започнах да ям повече плодове и зеленчуци и горе долу всичко което е описано в статията. Не вярвам вече че ще се оправи положението. Ползвам същия този Урогут. Поне това ми е спасението. Няма вече нощни позиви, през деня от време на време. Взимам го доста продължително, няма проблеми. Като спра, след 3-4 месеца пак се почват позивите и пак си го пия. Те така я карам.

  2. Симеон каза:

    Има една много ефикасна билка срещу уголемена простата казва се сао палмето, но в България много трудно може да се намери в чист вид. За това аз взимам Урогут, в чиито състав се съдържа и е комбинация с коприва. Действително комбинацията от билки е много ефикасна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *