ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Рецепта на Петър Димков за сок от черен бъз

Според народния лечител Петър Димков черният бъз има чудотворната способност

черен бъз
Рецепта на Петър Димков за сок от черен бъз

Черният бъз съдържа етерични масла, холин, рутин, валериана, кафеена и ябълчена киселина и др. От цветовете на черния бъз се правят отвари и настойки, които имат антибактериални свойства. Ето защо те са особено полезни при настинки, грип и заболявания на дихателните пътища.

Освен това черния бъз пази от рак и прави имунната система силна. Освен това подсилва съпротивителните сили на организма, което го прави идеален за сезона на настинките и гриповете, Според някои плодът е полезен и за женската красота, като помага за съхраняваме на младостта.

За да приготвите от полезния сок, измийте добре плодовете и отделете внимателно зърната от дръжките. В буркан редувайте ред плодове с ред захар, Оставете да престои три седмици, след което прецедете през марля. Най-добре е сиропът да се съхранява в тъмни шишета, а бутилката да стои на слънчева светлина. Консумира се по 1 с.л. три пъти на ден преди хранене, като по време на грипна епидемия дозата се увеличава на 2 супени лъжици.

самбукус за деца
Самбукус за деца с черен бъз (Sambucus Organic Syrup) – повишава имунитета при децата

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *