Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Четири грешки при покупка на мултивитамини

Все повече хора се ориентират към мултивитамини и минерални добавки с надеждата, че това ще им помогне да поддържат добро здраве. Ако и вие сте сред тях – опитайте се да не допускате четирите главни грешки на тази група потребители!

мултивитамини1* Всички мултивитамини са еднакви – такова е мисленето на немалко хора, описват от medikforum.ru. Всъщност мултивитамините и минералните добавки са предназначени за различни потребителски групи. Съставките им са в различни комбинации и дозировки – едни са за бременни жени, съвсем други за хора, които са подложени на големи физически натоварвания или стрес. В някои дозата желязо е по-висока, други имат компоненти, които биха навредили на хора с определени заболявания. Така че преди да си купите мултивитамини или витамини с минерали – прочетете внимателно какво точно съдържа избраният от вас продукт.

* Невнимание за ингредиентите – в някои от продуктите има например оцветители или стабилизатори, които потребителят не желае да приема. Ако не е наясно с присъствието им в избраните мултивитамини, той все пак ще ги приеме.

* Невежество по отношение на дозировката. Тя винаги е означена на опаковката, но доста от потребителите не я считат за меродавна. За някои е твърде ниска, за други – висока. Въпреки, че става дума за витамини и минерали, превишаването на допустимите количества крие рискове за здравето. Ако приемът е прекалено малък – ползата също няма да е голяма. Най-добре е да се направи консултация с лекар или фармацевт за индивидуалната доза, въпреки че тези продукти се купуват свободно.

* От тях се очаква прекалено много. И най-добрите мултивитамини ще бъдат безполезни, ако сте скарани с балансираното хранене. Ако в менюто ви има много фаст фууд, сладко, мазно, преработено месо – не се надявайте, че хапчетата ще съхранят здравето ви. Колкото и таблетки да поглъщате, дори те да са от най-реномираните производители – това няма да заздрави защитата ви срещу рак, диабет и сърдечни заболявания.

В същото време правилно подбраните витамини ще съдействат за укрепването на имунната ви система и за съхранено здраве, ако са част от програмата ви за здравословно хранене и живот.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *