ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Витамин D пази от астматични пристъпи

Общоприето е мнението, че астмата не може да се излекува, но състоянието на астматиците може да се облекчава.

allergicheskaya-astmaПредотвратяването на пристъпи или по-лесното понасяне на болестта е постижимо чрез лекарства и избягването на алергени и други компоненти, провокиращи пристъпите, описват от meddaily.ru. Ново изследване на учени от университета в Тел Авив достига до прост начин за борба с астматичните пристъпи. Новината е съобщена от от The Hindustan Times.

Учените изследвали нивата на витамин D в организма на над 307 900 души, сред тях и 21 000 с астма. Отчетени били ключовите рискови фактори за развитието на астма – затлъстяване, тютюнопушене и наличие на други хронични заболявания. Оказало се, че 25% от наблюдаваните доброволци с астма страдат и от дефицит на витамин D. Именно при тях пристъпите били по-чести и по-сериозни.

Да се очаква, че попълването на витаминозния дефицит ще реши проблема с астмата е наивно. Учените насочили вниманието си към онези пациенти, които слабо се повлиявали от медикаменти и същевременно имали недостиг на витамин D. Препоръката към тях била да се погрижат за специалните хранителни добавки, с чиято помощ ще могат да си набавят недостигащия витамин. Препоръчано било също да обогатят диетата си с продукти, които съдействат на същия процес. Храните с витамин D са риба, яйца и гъби. Специално внимание заслужава естественият начин за набавяне на витамина: разумен престой на открито, дозирани слънчеви бани.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *