Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

МЕДОКЛАВ / MEDOCLAV

Съдържа амоксицилин, калиев клавуланат, микрокристална целулоза, натриев нишестен гликолат, силициев диоксид, магнезиев стеарат, хидроксипропилметилцелулоза, пропиленгликол, полиетиленгликол 6000, талк, титанов диоксид

medoklavПредназначение

МЕДОКЛАВ е антибиотик, предназначен за лечение на бактериални инфекции. Овладява възпалителните процеси, като убива бактериите и възпира разпространението на инфекцията. Препоръчва се при проблеми на средното ухо и синусите, при възпалителни заболявания на дихателните пътища, инфекции на отделителната система, кожата и меките тъкани, при зъбни инфекции. Прилага се също при инфекции на костите и ставите.

Как се приема

Таблетките МЕДОКЛАВ се поглъщат цели – с вода, непосредствено преди или по време на храненето. Дозировката и продължителността на приема се определят от лекуващия в зависимост от характера на заболяването и състоянието на пациента. Обикновено лечението с този антибиотик продължава не повече от две седмици.

Стандартната дневна доза за възрастни и деца с тегло над 40 кг е два приема от по една таблетка. Таблетките се вземат през равни интервали от време. При по-тежки състояния дозировката може да се увеличи на три таблетки дневно.

Пациенти с бъбречни или чернодробни заболявания приемат медикамента в редуцирана доза, индивидуално преценена от лекуващия. Желателно е периодично да се изследва функционирането на черния дроб.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с МЕДОКЛАВ може да причини алергични реакции – обриви, треска, болки в ставите и подуване на жлези в областта на шията или по слабините. Понякога се наблюдават отоци по устата и лицето, затруднено преглъщане, дихателни проблеми.

В отделни случаи кожните реакции се изразяват в червени или виолетови подутини, свидетелстващи за възпаление на кръвоносни съдове. Съобщавано е и за тежки реакции до колапс.

Има данни за пациенти, при които МЕДОКЛАВ провокира възпаление на дебелото черво с отделяне на кръв и слуз. При някои пациенти последица от приема на антибиотика е кандидозата, случват се реакци от типа на стомашен дискомфорт, гадене и повръщане. В редки случаи кръвният анализ показва намалени стойности на клетките, отговорни за кръвосъсирването, както и по-малко количество бели кръвни клетки.

Кога НЕ БИВА да се приема

МЕДОКЛАВ не се препоръчва на пациенти с алергия към някоя от съставките.

Този антибиотик не е подходящ за лечение на пациенти, които са проявявали непоносимост към друг антибиотик или пеницилин. Да не се дава в случаи, когато предишен болестен епизод е приключвал с чернодробни проблеми или жълтеница при прилагането на подобен медикамент.

МЕДОКЛАВ може да се прилага само по лекарска препоръка при пациенти с жлезиста треска, бъбречни и чернодробни проблеми и затруднено уриниране. Ако медикаментът бъде препоръчан, лекуващият следва да наблюдава ефектите и възможните отклонения.

Бременни и кърмачки могат да приемат този или други подобни медикаменти само след одобрение от лекар.
Ако приемът на лекарството причинява прилошаване, замайване или влошена концентрация, пациентът не бива да шофира по време на лечението.

Взаимодействие с други медикаменти

Повишено внимание е необходимо при потребност от съвместяване на МЕДОКЛАВ с антикоагуланти и лекарства за подагра.

МЕДОКЛАВ може да намали ефекта от приема на метотрексат при пациенти с ревматизъм или рак.

Усреднена цена в аптеките – 17 лв за опаковка от 14 таблетки х 875/125 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *