Народни рецепти при възпаление на пикочния мехур

4 с. л. ситно нарязани корени и стъбла от къпина се варят 20 мин. в 1 л. вода. Отварата се прецежда и се изпива за един ден вместо вода. Лечението продължава 10 дена.

40 листа от живовляк се смилат в месомелачка и се разбъркват с 500 г мед. Сутрин и вечер преди хранене се изяжда по 1 с. л.

Смесват се и се разбъркват внимателно по 30 г корени от бял оман, стръкове от водно пепериче, листа от мента, стръкове от хвощ, стръкове от овчарска торбичка и корени от гръмотрън. 1 препълнена ч. л. от сместа се залива с 600 г вряща вода. Вари се 3 мин. на тих огън, кисне 1 час и отварата се прецежда. Пие се 6 пъти дневно по 1 винена чаша 20 мин. преди и 30 след хранене.

Смесват се и се разбъркват внимателно по 50 г листа от бреза, листа от горска ягода, ленено семе, стръкове от трицветна теменуга, стръкове то хвощ. 4 ч. л. от сместа се заливат с 400 г вряща вода. Кисне 30 мин. и запарката се прецежда. Пие се по 100 г 4 пъти дневно преди хранене.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *