Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

„Слонската“ памет в пет етапа

Дали, за да си спомним някой от многобройните пин-кодове, с които си служим, или рождения ден на братовчеда, или къде сме си оставили ключовете, или телефонния номер на приятел – все едно, за всяка дейност и във всеки момент от живота ние имаме нужда от нашата памет. Това удивително качество на мозъка да съхранява информации може да бъде подсилено с малко воля.

слонска памет, добра памет

1. Повишена мотивация

Човек запомня по-добре това, което иска или трябва да запомни. Затова е полезно да се водим от определена цел или да имаме точен план, дори да става дума за съвсем обикновена или незначителна дейност.

2. Насочено внимание

Това е предварителното условие, за да мотат да бъдат правилно запамете­ни нужните детайли от информацията. Спокойствието, подходящата атмосфера, оптималното осветление и отсъствието на шумови дразнители ни помагат да се съсредоточим.

3. Създаване на визуални образи

Ние осъзнаваме това, което ни доставят сетивата ни, като създаваме образи. След това те се превръщат в думи. Това е пър­вият етап от процеса на запаметяването. Важно е добре да се взираме в тези образи, пълни с детайли.

4. Йерархия в информацията
Подреждането, осмислянето и въ­веждането на йерархия в информацията помагат за „фиксиране“ на познанието и за прибавянето му към дългосрочната памет.

5. Повторение
За добро запаметяване е нужно ин­формацията да бъде повтаряна или дори научавана наизуст. Периодически трябва да се връщаме към нея и да я активираме, за да й дадем по-голям шанс да остане в дългосрочната памет.

 

 

Рестартирайте мозъка с тези две лесни билкови рецепти

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *