ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Лесно и полезно стимулиране на зрението с топла и студена вода

Във всекидневния си живот ние непрекъснато използваме очите си. И в повечето случаи без да ги щадим особено

очи

Гледане на телевизия, четене на книга или дълго седене пред монитора – това са все дейности, от които очите ни стават сухи, заради непрекъснатото взиране, без да мигнем дори.

Ако установите, че това е вярно, тогава ще трябва да извършите следната процедура:

– След 3 – 4 часа пред компютъра, погледнете някъде в далечината. Останете така поне 5 минути. След това затворете очи и починете поне 5 минути. Отворете ги и направете няколко бързи мигания.

Това просто упражнение намалява умората, дава почивка на очите, облекчава стреса, има успокояващ ефект върху нервната система и, в същото време, е добра профилактика на заболявания, свързани с нарушаване на вътреочното налягане.

Студената вода тонизира очите. Топлата им дава спокойствие и покой. Ето и процедурите:

Процедура номер 1

– 3-4 пъти на ден потапяйте лицето си в студена вода. Очите трябва да останат отворени. Мигайте. Може да добавите във водата силен чай от лайка.

Процедура номер 2

За тази процедура ще са ви нужни две превръзки за очи, които може да направите от чисти памучни парчета. Редуват се топли и студени компреси. Започва се с топъл компрес, след това е студения и така около 15 минути. Всяка превръзка трябва да остане на очите около 2-3 минути.

Ако имате чашка за очи, промивайте ги всяка сутрин. А ако пък може да ползвате вода от планински поток, ще е още по-добре.

Много полезно за очите действат спокойните води с гладка огледална повърхност и отражение на естествена светлина. Тази природна гледка не само ще подобри зрението ви и ще отмори очите ви, но ще успокои и нервната ви система.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *