ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ИНДОВАЗИН / INDOVASIN

Съдържа индометацин, троксерутин, карбомер, макрогол 400, пропилен гликол, натриев бензоат, етанол

indovazinПредназначение

ИНДОВАЗИН е гел за локално външно приложение. Представлява комбинация от два активни компонента – индометацин и троксерутин. Индометацинът действа противовъзпалително, болкоуспокояващо и противооточно. Троксерутинът подобрява тонуса на вените и предпазва стените на капилярите от пропускливост.

Този медикамент се препоръчва при венозна недостатъчност и варикоза, флебити, хемороиди, при диагностициран ревматизъм на меките тъкани – тендовагинит, фиброзит и бурсит, при травми на крайници и отоци в следоперативен период.

Как се приема

ИНДОВАЗИН се прилага външно, като малки количества от гела се изстискват и втриват върху проблемното място. Процедурата се повтаря средно 3-4 пъти дневно, като се използва стълбче с дължина 4-5 см. Общата дължина на стълбчето за ден не бива да превишава 20 см. Гелът се абсорбира добре и не е необходимо да се поставя превръзка. Лечението с този медикамент нормално продължава до 10 дни.

При предозиране или по-продължително лечение е възможно да се проявят някои странични ефекти от рода на главоболие и подкожни кръвоизливи. Производителят препоръчва проследяване на тромбоцити и левкоцити, тъй като кръвната картина може да претърпи отклонения.

Препаратът не бива да попада в очите или да се поглъща. При случайно поглъщане са наблюдавани гадене и повръщане, а при попадане в очите – зачервяване и парене. Подобни случаи засегнатото място трябва добре да се промие, като при по-сериозни случаи се препоръчва и стомашна промивка.

Възможни нежелани ефекти

В редки случаи медикаментът причинява зачервяване, сърбеж или парене в третираната зона. Ако тези симптоми се усилват е наложителна консултация с лекар. При кожна реакция обикновено симптомите отзвучават след прекратяване на лечението.

Кога НЕ БИВА да се приема

ИНДОВАЗИН не бива да се прилага при наранена или пострадала от изгаряне кожа.

Медикаментът не е подходящ за лечение на деца на възраст под 14 години.

Бременни и кърмачки могат да използват гела само под лекарски контрол и по преценка от специалист, че ползата от него е по-голяма от потенциалната опасност.

Да не се прилага при свръхчуствителност към някой от компонентите или към нестероидни противовъзпалителни средства.

Взаимодействие с други медикаменти

ИНДОВАЗИН не може да се прилага едновременно с кортикостероиди заради висок риск от образуване на язви.

________

Усреднена цена в аптеките – 5.50 лв за разфасовка от 45 г алуминиева туба

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *