Научете как да си направите цитрусови „бомбички“ за баня!

Те имат разкошен, ободряващ аромат, стимулират сетивата и успокояват съзнанието.

 

Портокаловите цветчета и лимонът създават освежаваща атмосфера, а грейпфрутът има прочистващ ефект. За да запазите аромата по-дълго, съхранявайте „бомбичките“ в херметически затварящ се съд, на тъмно и сухо място; използвайте ги в рамките на 3-6 месеца.

Съставки:

  • 125 г сода бикарбонат
  • 60 г цитрусова киселина
  • 60 г царевично брашно
  • 2 с. л. бадемово масло
  • 1 с. л. вода
  • по 10 капки етерично масло от портокалови цветчета, от лимон и от грейпфрут
  • 1 пулверизатор, пълен с хамамелис

Инструкции:

  • В подходящ съд разбъркайте содата, цитрусовата киселина и царевичното брашно. В отделна купа смесете бадемовото масло, водата, етеричните масла. Добавете мокрите съставки към сухите, като с едната ръка ги сипвате, а с другата бъркате непрекъснато.
  • Разпределете сместа в подходящи формички, например за мъфини, като притискате с лъжица. Оставете да престои една нощ.
  • Извадете топчетата от формите и ги наредете върху хартия за печене. Отгоре поръсете леко с хамамелис – така се образува коричка, която предотвратява разпукването на „бомбичките“.

Можете да добавите и следните етерични масла, ако харесвате тяхното действие:

Етерично масло от роза

Това цвете е мистичният символ на любовта и романтиката, а етеричното масло, извличано от маслодайната роза, се счита за афродизиак. Поради освежаващия си и леко тонизиращ ефект розовото масло често участва в състава на козметичните продукти и е особено благотворно за чувствителна кожа.

Чудодейното сандалово дърво

Santalum album, или сандаловото дърво, расте в Индия, а най-качествените представители на вида се намират в областта около Майсур. От векове сушената кора и етеричното масло се използват в аюрведа не само като лекове, но и като парфюми и аромати.

Успокояващото, възстановяващо и тонизиращо етерично масло е високоценено заради подмладяващия ефект, който оказва, особено върху суха,зряла и захабена кожа. Използва се в борбата срещу бръчките, възстановява влагата, намалява подпухналостта, укрепва лимфната система и ускорява изхвърлянето на токсините.

Богатият, чувствен аромат на сандаловото дърво действа успокояващо и хармонизиращо и благоприятства пълноценния сън.

 

Направете живота си по-красив и по-щастлив!

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *