Какво казват очите за здравето?

Всеки здравословен проблем се нуждае от вниманието на специалист

очи Но понякога се обръщаме към неговата помощ едва когато заболи. А тялото се е опитвало да ни подскаже какво не е наред. С очите. Сухи, влажни, сърбящи. Може да е безобидно моментно неразположение или сигнал за нещо по-сериозно.

ЗАЧЕРВЕНИ ОЧИ

Възможно е състоянието да се дължи на прекараните дълги часове пред компютъра, но може да става въпрос за херпес вирус, възпаление на ириса или повишено кръвно налягане.

СУХОТА

Малко известен факт е, че тя може да е сигнал за настъпваща менопауза (в определена възраст). Дължи се на промени в хормоналните нива и в механизма на овлажняване на окото в резултат на това. Заболявания като кератит и синдром на Сьогрен също причиняват сухота.

СЪРБЕЖ

Алергиите често се проявяват по този начин, но не е изключено да става въпрос и за възпаление на клепачите – като блефарит.

ОТПУСНАТИ КЛЕПАЧИ

Понякога се дължат на отпускането на кожата с възрастта. Зад гънките им обаче може да се крие киста в окото, която не е задължително да боли, или да е индикация за развитие на диабет.

СЪЛЗЕНЕ

Може да ви се стори парадоксално, но сухотата в очите може да предизвика сълзене. Липсата на достатъчно влага е дразнение за зрителния орган и го кара да сълзи. Запушване на слъзен канал, който има задачата да дренира окото, също е възможна причина.

МЛЕЧНОБЯЛ ПРЪСТЕН ОКОЛО ИРИСА

Известен като аркус сенилис, появата му се свързва с повишени нива на холестерола в организма. Не е задължително обаче всеки със завишени показатели да развие пръстеновидния симптом.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Разглеждайки този уебсайт, вие се съгласявате с използването на бисквитки.