Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Карфиолът е сила в борбата с рака!

Карфиолът е не по-малко полезен от броколите, известни със своята сила в борбата с рака

Карфиолът, наричан още цветно зеле, е близък роднина на броколите единодушно препоръчвани като средство с впечатляваща сила против някои форми на рак. Цветното зеле е добре познато у нас като есенен зеленчук, но малцина знаят, че този зеленчук крие в себе си истинско съкровище от лесно усвоими минерали и други ценни вещества.

КарфиолКарфиолът съдържа цял ред витамини от групата В: рибофлавин, тиамин, ниацин, пантотенова киселина, пиридоксин, както и много минерали. Този зеленчук е прекрасен източник на протеини и фибри. В него има и минерала калий особено важен за здравето на мускулите и костите.

Цветното зеле съдържа алицин, който помага на сърдечната дейност и намалява на риска от инсулт, както и селен, съдействащ заедно с витамин C за укрепване на имунната система.

Редовната консумация на карфиол защитава тялото от свободните радикали, тъй като съдържа мощните антиоксиданти: бета-каротин и витамин С. В борбата с туморите са особено важни химическите съединения, известни като изотиоцианати – те инхибират растежа на раковите клетки.

Смята се, че редовната консумация на този зеленчук може да помогне за снижаване на риска от затлъстяване, захарен диабет, възпаление на червата и колит, както и артрит.

Наред с другите вещества карфиолът съдържа голямо количество глюкозинолати – съединения, които активират детоксикацията на клетките. Редица изследователите доказват, че тези съединения могат да играят съществена роля в превенцията на различни видове рак, пише медицинското издание HEALT.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *